Dagritme

Een dag bij Het Puzzeltje

Vanaf 7:00 worden de eerste kinderen gebracht. Er is tijd  voor de overdracht met de ouders en de kinderen kunnen lekker zelf gaan spelen.
We brengen mijn eigen dochter lopend naar school. Wanneer we terug zijn worden er soms nog kindjes gebracht en spelen de kinderen nog even zelf. 
Dan is het tijd om  aan tafel te gaan om fruit of groente te eten en wat te drinken. Daarna zingen we samen nog liedjes en/of lezen een boekje. 
Kindjes die al moe zijn gaan even slapen. Met de andere kindjes gaan we een activiteit doen en is er tijd voor de kinderen om lekker zelf te spelen.
Tussen de middag is tijd om een boterham te gaan eten. We eten aan tafel (met mooi weer soms ook aan de picknicktafel in de tuin of op het gras in het park) een boterham en drinken we melk.
Voor een aantal kinderen is het nu tijd om lekker te gaan slapen. De kindjes die wakker blijven doen een rustige activiteit.
Na het slapen gaan we mijn eigen dochter weer uit school halen.
Weer terug gaan we aan tafel om een soepstengel, rijstwafel, ontbijtkoek , koekje of yoghurt te eten en wat te drinken.
Na het tussendoortje doen we nog een activiteit of mogen de kinderen zelf spelen. De dag is dan alweer bijna voorbij en komen de papa’s en mama’s al snel weer.

Gedurende de dag  drinken we water, thee, diksap, verse sinaasappelsap of melk.

Bij baby’s volg ik zoveel mogelijk het eigen ritme van het kind wat betreft voeding en slapen.
Share by: